Forklar DSL u0026 amp; amp; Hvordan det virker

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Transmission

Konventionelle telefonlinjer bærer talesignaler ved lave frekvenser, op til ca. 4 kHz eller 4.000 cykler per sekund. Imidlertid er kobbertrådene i stand til at transportere meget højere frekvenser. DSL bruger frekvenser på omkring 25 kHz og derover for at sende og modtage data.

Udstyr

Et DSL-modem installeret på din telefonlinje adskiller højfrekvenssignalerne og leverer dem til din computer. Det reverserer processen for udgående data, tager data fra din computer og konverterer den til samme højfrekvens. Filtre installeret ved andre telefonstikket i hjemmet sikrer, at DSL-signalet ikke forstyrrer taleopkald.

Fordele

DSL-service kræver ikke noget specielt ledninger ud over de kobberledninger, der allerede findes i dit hjem. giver også mulighed for at foretage taleopkald, mens du er online; gamle opkaldsmodemmer brugte de samme frekvenser som taleopkald, så samtidig brug var umuligt.

Ulemper

DSL-signaler falmer jo længere du er fra telefonen virksomhedens centrale kontor. Hvis du er mere end et par miles fra et kontor, kan du ikke engang få DSL-service. På grund af teknologien er transmissionsdata også langsommere end indgående data. Digital Subscriber Line (DSL) -tjeneste leverer højhastighedsadgang til internettet via de samme telefonlinjer, der bærer telefonopkald. Dette er muligt, fordi data sendes via linjen med en anden frekvens end brugt til taleopkald.