Historien om Ethernet-stik

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Ethernet

Ethernet-teknologi er en kabelforbindelse, der tillader et antal computere at få adgang til et netværk og sende data på tværs af netværket samtidigt, ifølge Inform IT. Ethernet-teknologi genkender, når overførsel af data på tværs af et netværk af en række computere vil kollidere og forårsage problemer på netværket. Dataene forsinkes og sendes igen automatisk for at undgå en potentielt skadelig kollision af oplysninger.

Udvikling

Det oprindelige Ethernet-kabel var et tykt koaksialkabel, der sendte en lille mængde data på en afstand på ca. 1 kilometer. Cisco-webstedet rapporterer udviklingen af ​​Ethernet-teknologier begyndt i 1980 af tre virksomheder, Digital Equipment Corporation, Intel Corporation og Xerox Corporation.

Typer

Ethernet version 1.0 teknologien sendte data med en hastighed på 10 Mbps, ifølge til Cisco. Efter udgivelsen af ​​version 1.0 blev der udviklet yderligere forbedrede Ethernet-kabler, herunder Fast Ethernet-transmissionsdata ved 100 Mbps og Gigabit Ethernet-transmission ved 1.000 Mbps. Ifølge Inform IT-webstedet begyndte den første udvikling af Ethernet-teknologi på Xerox Palo Alto Research Center af et team under ledelse af Robert Metcalfe i 1973. Ethernet-teknologi skaber et netværk, der ligner et lokalnetværk (LAN).