IP sikkerhedsfunktioner

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Internet Protocol (IP) er kerneteknologien bag internettet. IP er et forenklet derivat af OSI-modellen, som rummer faser af netværkskommunikation i forskellige stadier. Hvert trin i IP-kommunikationsmodellen tilbyder sikkerhedsfunktioner, der sikrer, at oplysningerne leveres til den korrekte maskine og læses af den korrekte applikation.

Trevejs håndtryk

Trevejs håndtryk hjælper med at sikre identiteten og korrekt kommunikation af både afsenderen og modtageren af ​​data på et IP-baseret netværk. Under et håndtryk sender afsendelsescomputeren en pakke til internetprotokoladressen på sin destinationscomputer. Computeren modtager denne håndtryksforespørgsel, og begge anerkender den og beder om bekræftelse af bekræftelsen. Processen med at sende en gang til modtageren, en gang til ophavsmanden og igen til modtageren kaldes en trevejs håndtryk. Denne proces bekræfter begge parters identitet i transmissionen og sikrer, at begge lytter.

TCP Wrapper

TCP Wrappers er en abstraktion af Internet Protocol-enheden. Wrappers bidrager til at fremme IP Security ved at fungere som en sikker gateway, hvorigennem kommunikation skal passere. En TCP wrapper kan logge information, holde detaljerede statistikker og overvåge gennemløb. TCP Wrappers kan også udføre tilpasset levering og behandling, hvilket gør det muligt for en administrator at nægte bestemte tjenester til bestemte enheder.

Firewalls

Firewalls er sentries, der overvåger oplysninger modtaget af netværksadapteren og reagerer på det i overensstemmelse med et sæt regler . Firewalls tillader dig at droppe anmodninger fra internettet eller eksternt netværk, som du ikke ønsker at behandle. De kan udføre dyb pakkeinspektion, som analyserer TCP-pakken og bestemmer indholdet for at træffe sikkerheds- og prioriteringsbeslutninger.