Junk Mail Tools

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Junk mail er et konstant problem i e-mail, da store virksomheder, marketingfolk og andre systemer vil tage lange lister over e-mail-adresser og sende mange beskeder til folk, der ikke vil læse dem. De fleste e-mail-programmer har junk mail-værktøjer, der skaber en metode til at holde disse junk mail-meddelelser i første omgang nå din indbakke.

Uønskede filtre

Mange store e-mail-servere, som Yahoo-mail eller Google's Gmail, har junk mail-filtre på deres servere, hvilket bliver løbende opdateret og overvåget af et team af programmører. Disse filtre blokerer visse e-mailtyper fra bestemte kilder for at komme igennem filteret, og de skal straks slippe af med dem, inden de når deres email-medlems indbakke. Disse filtre er også en vigtig form for sikkerhed, da hackere ofte sender disse e-mails, håber at nogen vil åbne dem, så de får adgang til e-mail-systemet. Hvis en bestemt form for e-mail stadig er ved at komme igennem konsekvent, skal du sende en note til de personer, der overvåger junk mail filtre og lade dem vide for at søge efter disse typer af e-mails.

Markering af junk mail er en god måde at personligt overvåge dit eget e-mail-system og holde junk mail ud af det. Ved at markere forskellige e-mails, som du anser for uønsket, der enten kommer gennem filteret eller sendes til dig over og igen vil de fleste e-mail-systemer huske roden e-mail-adressen (@ e-mail server dot com, biz, net osv.) og ikke tillade e-mails fra den pågældende adresse. Den eneste ulempe ved at gøre dette er, at det kan lave din egen em alles junk mail-filter overfølsom og sende visse e-mails, som du rent faktisk vil læse i din junk mail-mappe eller holde den fra at nå din email helt.

Indstillinger for uønskede postmapper

Der er også indstillet mapper til de fleste e-mails tjenester, der udelukkende er beregnet til junk mail, så brugerne kan bestemme, hvad de synes er junk mail og hvad de ikke mener er junk mail. Indstillinger for indkommende e-mails kan indstilles til at sende alle e-mails, der ikke er fra en e-mail-adresse, som serveren genkender eller adresserer, der ikke er i adressebogens særlige e-mail-konto, direkte ind i junk mail-mappen. Brugere kan derefter sejle gennem deres junk mail-mappe til e-mails, som de vil beholde og adressere, de vil tilføje til deres adressebog. Alle andre e-mails kan enten blive i junk mail-mappen eller blive slettet ved at fremhæve dem og trykke på sletning.