Komponenter af et Ethernet LAN

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Et lokalnetværk (LAN) er en fælles måde at forbinde flere computere på i et hjem, kontor eller forretning. Komponenterne i et Ethernet LAN kan ikke spredes over store afstande på grund af de kabler, der kræves for at forbinde computerne. Bredt netværk (WAN) er en anden ofte udnyttet netværksmulighed, der fjerner kablerne, men den nemme opsætning og sikkerhed, der findes i tilslutning af computere via kabler, betyder mange virksomheder, og folk kører stadig Ethernet LAN.

Computere

Hele punkt i et lokalt netværk er at forbinde flere computere. Tilslutning af computere af forskellige operativsystemtyper (f.eks. Linux-variationerne, Apples Macintosh-computere, Windows XP og Windows Vista) kan være vanskelig, så du vil måske oprette et Ethernet LAN med computere, der kører samme operativsystem. til et Ethernet-LAN ​​skal en computer have en Ethernet-port, som er standard på stort set alle computermodeller.

Ethernet-kabler

Ethernet-kabler er de kabler, der forbinder computeren med hinanden i et Ethernet LAN. Almindeligt Ethernet-kabel, der anvendes fra 2010, er kendt som et 'Kategori 5' eller 'Cat 5' -kabel, men der findes også nyere 'Cat 5e' og 'Cat 6' -tilbehør. Cat 5-kabler har en RJ45-stik på begge ender af kabel, der ligner en bredere version af standard telefonstikket.

Hub eller router

For at forbinde mere end to computere til hinanden kræves der et hub eller en router med flere Ethernet-porte. En ende af Ethernet kabel tilsluttes ethernet port på din computer og oth Enden af ​​Ethernet-kablet forbinder til en af ​​portene på hub eller router. Al netværkstrafik dirigeres via navet, så flere computere kan linke til Ethernet LAN.