Komponenter af klient / server systemer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Der er to hovedkomponenter i et Client / Server System: 'Client' og 'Server'. Serveren giver kunden en service. Terminologien er forbundet med distribuerede netværksapplikationer. Du kan muligvis høre en fjerncomputer kaldet 'serveren' eller 'filserveren'. Klient / Server-transaktioner kan dog finde sted på samme computer eller endog inden for samme applikation.

Klient

Et særpræg ved en Klient er, at den initierer transaktionen med Serveren. En klient anmoder om en tjeneste, serveren tilbyder ikke uopfordrede tjenester. De mest almindelige klient / server applikationer, der anvendes af offentligheden, er involveret i adgang til internettet. Webbrowseren viser oplysninger fra Worldwide Web. I dette tilfælde er webbrowseren klienten. Den anmoder om en kopi af en fil, der skal sendes tilbage til den fra serveren. Når den modtager den fil, vises den på din computer. Et andet eksempel er Email. E-mail-programmet på din computer er en klient, det anmoder om, at e-mails sendes ned fra en 'mail-server'. Generelt i Client / Server applikationer er kunden tilgængelig for brugeren og er bekymret for præsentation af data. Klienten vil være på din computer, og du kan udstede kommandoer til den. For at fuldføre din anmodning skal kunden kontakte Serveren.

Server

Da udtrykket 'Server' betyder noget, der leverer en tjeneste, kan det være fristende at kalde alt en server. For eksempel, med webbrowsere og e-mail-programmer, tjener de ikke brugere? Skal de også betegnes 'servere' og brugerne som 'kunder'? Betegnelserne henviser til en driftsform mellem computerprogrammer, så den endelige 'klient' af en tjeneste kan kun være et program og ikke en person. I eksemplet om at vise en webside på din computer er serveren hjemmesiden. Når du indtaster adressen på et websted i din browser, fortæller du det, at du skal hente en fil. Browseren, som en klient, anmoder serveren om at give den tjenesten til at sende en kopi af filen. E-mail-programmet beder Mail-serveren udføre tjenesten ved at aflevere e-mails.

Middleware

Klienten skal have en vis metode til at kontakte serveren. Af denne grund kan en tredje komponent af Client / Server-transaktioner defineres. Middleware's rolle kan forveksle det klare Client / Server-forhold, der er beskrevet ovenfor. Ved at transportere anmodninger til serveren leverer kommunikationssoftware til kunden. Så er kommunikationssoftwaren ikke en Server? Teknisk, ja, konceptuelt Nej Det er bedre at betragte mellemprocesserne i transaktionerne som 'Middleware'. Ved at sætte de to sider af transaktionen i kontakt med hinanden, er Middleware vil udføre en række klient-server-transaktioner. For at afgøre, hvad der er en Client, hvad er en Server, og hvad er Middleware, tænk på initiativtageren af ​​anmodningen, og hvem vil opfylde kravet. Alt der sker imellem vil være middleware. Som en russisk dukke vil Middleware også etablere mini-client-server relationer.

Tre Tier Client Server

Muddying vandet lidt længere: nogle transaktioner kræver to servere. Hvor et websted er baseret på en databasen kontakter Client Browser hjemmesiden (serveren), der anvender en database (også en server). I denne transaktion er hjemmesiden serveren, selv om det ikke er den ultimative kilde til data, der skal overføres til webbrowseren. Betjener kunden ved formatering af dataene. Databasen er også serveren, fordi den giver de data, som browseren kræver.