LAN-værktøjer til en computer genstart

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Du behøver ikke længere at gå til hver computer for at genstarte det manuelt. Dette skyldes, at udviklere har oprettet Local Area Network (LAN) værktøjer til at udføre denne opgave. Disse værktøjer kan give dig muligheder. Du kan genstarte computeren eksternt eller genstarte flere computere samtidigt. Nogle af disse LAN-værktøjer er gratis og er nemme at bruge.

LanShutDown

LanShutDown giver dig mulighed for at genstarte computeren eksternt. LanShutDown er en kommandolinjeprogram. Du kan enten genstarte computeren lokalt eller på netværket. Derudover giver LanShutDown dig mulighed for at slukke for din computer. Dette værktøj fungerer kun med Windows 2000, Windows XP og Windows 2003. LanShutDown består af to konsolprogrammer: LanShutDown og Shutdown. LanShutDown giver dig mulighed for at slukke systemet eksternt. Shutdown gør det muligt at styre dit system på lokalt niveau. Du kan også bruge kommandofiler (bat eller cmd) til at automatisere processerne.

JOC Master Shutdown

JOC Master Shutdown er et program, der gør det muligt at genstarte et system automatisk. Dette værktøj har et grafisk brugergrænseflade (GUI), der viser følgende knapper: Lukning, Reboot, Log Off, Standby, Hibernate, Lock, Remote og Domain. For at genstarte systemet skal du klikke på genstart-knappen. Du kan planlægge en bestemt tid for at genstarte computeren. JOC Master Shutdown giver dig mulighed for at genstarte flere computere samtidigt. For at udføre denne opgave skal du klikke på domæne knappen. JOC Master Shutdown har en funktion kendt som Autologon. Denne funktion giver dig mulighed for automatisk at logge på systemet uden at indtaste dine loginoplysninger. Dette værktøj gavner netværksadministratorerne, fordi de ikke behøver genstarte computere manuelt. JOC Master Shutdown understøtter Windows 2000, Windows XP, Windows 2003 og Windows Vista.

Desktop Central

Desktop Central er et shutdown / genstart værktøj som giver dig mulighed for at genstarte et system på en ekstern måde. Du kan også genstarte flere systemer på samme tid. For at udføre denne opgave skal du vælge domænenavnet og derefter bruge dit brugernavn og adgangskode. Hvis du vil starte manuelt en pc skal du angive computernavnet. Du kan også bruge browse-ikonet til at vælge computeren for at genstarte.