Proxy Public Information

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

HTTP proxies indtastes som en indstilling i din browser. Alle adresser du indtaster i din browser bliver først sendt til proxyen. Proxyen får adgang til det websted, du har navngivet. All trafik fra din webbrowser går til proxyen. Med en CGI-proxy går du til et websted og indtaster adressen på det websted, du vil have. Proxy-webstedet viser derefter indholdet af dette websted som om du var gået direkte til dette websted. Adressen i webbrowseren forbliver imidlertid på proxywebstedet.

Formål

Disse typer af proxyer tilbyder anonymitet. Websites er i stand til at indsamle oplysninger om de mennesker, der besøger et websted. Hvis du får adgang til websteder via en proxy, kan disse websteder ikke registrere nogen oplysninger om dig. CGI-proxyer er især brugt til at omgå adgangskontrol. Private netværk kan forbyde adgang til bestemte websteder. Gå til en CGI-proxy betyder, at netværkstrafikken registrerer adgang til et ukendt websted i stedet for det forbudte websted.

Placering

Da disse proxyer er nyttige til at besejre adgangskontroller, lærer controllere snart om et proxywebsted og tilføjer det til en sortliste. Af denne grund ændrer proxywebsteder deres adresser konstant og vises ikke i søgeresultater. Det er kun muligt at finde dem ved at gå til et proxy-katalogsted. En proxy er en mellemmand. Det er enten erstatning for en server eller en klient, eller det står mellem klienter og ressourcer, enten for at kontrollere adgangen eller for at lette informationsflowet. De to typer af proxy'er, der oftest anvendes af offentligheden (til ikke-erhvervsmæssig brug) er HTTP-proxy og CGI-proxy.