Sådan bruges proxies som gateways

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Installer proxy-softwaren på computeren på netværket, der er forbundet til internettet. Det antages, at alle computere på netværket er tilsluttet af en router. Adressekonventionen for computere på et netværk er, at de har netværksadressen 192.168.0.1, 192.168.0.2 ... 192.168.0.n. Lad os antage, at internettet er forbundet til 192.168.0.1.

2.

Opret en konto for hver af computere på netværket inden for proxy-softwaren. Mange proxy-konti Ledere har en 'Autodetect' -funktion, der gør det muligt for dem at udfylde registret for hver computer automatisk ved at få adgang til oplysninger på routeren. Hvis denne mulighed ikke er tilgængelig, skal hver post indtastes. Hvis der er computere, vil du ikke have adgang Internet, giv dem ikke en post her.

3.

Sæt proxyen på hver applikation, der vil få adgang til internettet. Dette skal udføres på hver computer, der er registreret i proxy-kontoadministratoren. Alt software, der har adgang til netværk, har en LAN-indstillinger, som normalt findes under 'Forbindelser' i 'Indstillinger' -systemet, der er tilgængeligt fra en 'Funktioner' -menu. Gå til proxyindstillingerne i dette system og indtast netværket IP-adresse på computeren, hvorpå du installerede proxy-softwaren, i dette eksempel 192.168.0.1. Du vil skal også indtaste et portnummer, som du finder i manualen til din proxy-software.

4.

Opsæt yderligere funktioner i proxy-softwaren efter behov. Med ovenstående opsætning fungerer proxy-softwaren som en gateway.

Proxy-software er fleksibelt skrevet, så det inden for et operationsområde kan tilpasses til at opfylde en række funktioner. En proxy, der er skrevet til overvågning af trafik fra et lokalnetværk (LAN), kan bruges til at fungere som gateway. Softwaren vil kortlægge mellem netværks-IP-adresser og internettet. De præcise instruktioner om at bruge proxy-brugergrænsefladen for at opnå dette afhænger af det valgte proxy-software.