Sådan får du adgang til harddisken i DOS fra en anden computer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Luk computeren og genstart den. Vent på, at startskærmen vises, og tryk derefter på tasten 'F8' gentagne gange, indtil Windows 'Advanced Boot Options Menu' vises.

2.

Tryk på pil ned nøgle for at rulle ned til 'Sikker tilstand med kommandoprompt', og tryk derefter på 'Enter' -tasten. Vent til Windows for at starte computeren til kommandoprompten.

3.

Indtast 'netbrug e: \\ computernavn \ sharedfoldernavn / bruger: UserID UserPassword' på kommandoprompt og tryk på 'Enter' -tasten. Gør følgende udskiftninger i syntaksen:Skift det egentlige netværkscomputernavn til referencen 'computername'.


< br /> Udskift navnet på mappen på den fjerncomputer, du vil få adgang til til 'sharedfoldername' -henvisningen.Erstat 'UserID' og 'UserPassword' med dit netværks-login brugernavn og adgangskode.Susbtitute 'e:' med det drevbogstav, du vil tildele til netværksdrevet. Du kan bruge et hvilket som helst bogstav undtagen 'c.' Hvis du har et cd / dvd-drev, bør du også undgå at bruge bogstavet 'd' som netværksdrevbogstav.

4.

Vent til Windows for at indlæse netværksdriverne og montere det kortlagte netværksdrev.

5.

Gennemse mappen og filen, du vil få adgang til på den anden netværkscomputer.

Tips og Advarsler

  • Se listen over mapper på computeren ved at skrive 'dir' på kommandoprompt. Du kan ændre kommandoprompten ved at bruge kommandoen 'CD'. Hvis du f.eks. Skal skifte til mappen 'testdata' på 'C' -drevet, skal du skrive 'CD testdata' ved kommandoprompt. Du kan derefter se filer og undermapper i mappen 'testdata'.
  • Et lokalnetværk gør deling af filer en leg. Du kan åbne filer i mapper på computeren, som du har adgang til tilladelse til og endda kopiere dem til din egen arbejdsstation. Men hvis din computer har et problem, der forhindrer dig i at starte i Windows, kan det være umuligt at få adgang til andre computere på netværket.    Heldigvis indeholder Microsoft en metode, som vil tillade dig at logge på netværket fra et kommandoprompt (DOS prompt). Log på et netværk og kortlægge et netværksdrev er lidt vanskeligt, men det er ikke for svært.