Sådan kontrolleres pc og Macs adresse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

PC-konfiguration

1.

Klik på knappen 'Start' i nederste venstre hjørne. Vælg 'Kommandoprompt' under 'Tilbehør.'

2.

Skriv 'ipconfig / all' og tryk på 'Enter' tasten.

3. < / p>

Se de fremlagte oplysninger. De to vigtigste elementer er 'IPv4-adresse' og 'Standard Gateway'. Med denne information er det muligt at afgøre, om pc'en er korrekt tilsluttet til resten af ​​netværket.

Mackonfiguration

1.

Klik på 'Systemet Preferences 'ikonet i Dock, eller vælg' System Preferences 'under menuen' Apple 'i øverste venstre hjørne.

2.

Klik på ikonet' Network '. < /p>

3.

Klik på den ønskede grænseflade, som normalt vil være enten 'Ethernet' eller 'AirPort.' Se de viste oplysninger, idet 'IP-adressen' og 'Routeren' er den vigtigste. Med denne information er det muligt at afgøre, om Mac'en er korrekt tilsluttet til resten af ​​netværket.

Tips og advarsler

  • Hvis computeren ikke er modtage et IP-signal, skal du kontrollere, at netværkskortet er indstillet til DHCP-tilstand. Hvis netværksforbindelsen er tilsluttet, skal du sørge for, at kablet er fuldt tilsluttet i begge ender. Hvis forbindelsen er trådløs, skal den korrekte trådløse netværksnøgle bruges, hvis netværket er krypteret.
  • Kontrol af IP-adressen til en pc eller en Mac kan være meget vigtig for fejlfinding af netværksforbindelsen. Det er også nyttigt at få oplysninger, hvis computerne skal oprette forbindelse til hinanden for fildeling eller andre former for netværksaktivitet som f.eks. Internetforbindelse.