Sådan opsættes et ad hoc-netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på knappen 'Start' og klik på 'Opret forbindelse til.'

2.

Klik på 'Konfigurer en forbindelse eller netværk , 'som åbner en dialogboks. Klik på 'Konfigurer et trådløst ad hoc-netværk' og klik på 'Næste'. Læs oplysningerne i boksen, der forklarer trådløse ad hoc-netværk. Klik på 'Næste'.

3.

Indtast dit nye netværksnavn i feltet 'Netværksnavn:'. Det er en god ide at vælge et uklart navn eller et navn, der ikke er helt klart dig. F.eks. Navngiv dit netværk 'jb724ac18' i stedet for 'The Jones Family.' Sikkerhed ved uklarhed er en gyldig teknik.

4.

Vælg dine sikkerhedsindstillinger fra valget 'Ingen godkendelse (åben)', 'WEP' og 'WPA-2 Personal'. ' WEP og WPA-2 er de bedste valg for god sikkerhed, med WPA-2 det bedre valg, da det er mere sikkert end WEP.

5.

Indtast en sikkerhedsnøgle eller passphrase, der er en streng på otte til treogtres tre bogstaver og tal. Noter din adgangskode, idet du husker at bogstaverne er sagerfølsomme. Hvis du bruger store bogstaver, skal du sørge for at optage dem korrekt. Senere vil du indtaste samme adgangskode, når du opretter andre computere på dit ad hoc-netværk.

6.

Klik på 'Næste' for at oprette dit ad hoc-netværk. Et panel skal vises, der angiver, at dit ad hoc-netværk er klar til brug.

7.

Brug en anden computer til at scanne efter tilgængelige trådløse netværk for at finde det ad hoc-netværk, du oprettede. Vælg dit netværk og klik på 'Connect'. Computerne skal nu kunne kommunikere via dit ad hoc-netværk.

Hvis du vil oprette et trådløst netværk i dit hjem eller kontor, men er tilbageholdende med at bruge penge på et trådløst adgangspunkt, kan du nå dit mål ved at oprette et ad hoc-netværk i Windows. Et ad hoc-netværk kræver ikke infrastrukturen for en router, et switch eller et trådløst adgangspunkt, men giver dig mulighed for at dele filer og printere. Som med ethvert netværk er sikkerhed et problem, så du vil være sikker på at du udnytter sikkerhedsindstillingerne i Windows-netværk.