Sådan serveres websider på et LAN

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på 'Start', 'Kontrolpanel', 'Programmer' og 'Slå Windows-funktioner til eller fra.' Klik på boksen til venstre for 'Internet Information Services'.

2.

Klik på 'OK' og vent på, at installationen skal fuldføres. Klik på 'Start', 'Kontrolpanel', 'Netværk og Internet', 'Netværk og delingscenter' og 'Skift adapterindstillinger.'

3.

Højreklik på netværket adapter, der forbinder din computer med dit lokale netværk (LAN) og vælg 'Egenskaber'. Klik på 'Internet Protocol version 4 (TCP / IPv4)' i listen (ikke afkrydsningsfeltet) og 'Egenskaber'.

4.

Lad vinduet Egenskaber være åbent. Tryk på 'Windows' og 'R' tasten. Skriv 'cmd' og tryk på 'OK'.

5.

Skriv 'ipconfig' og tryk 'Enter'. Indtast IPv4-adressen, subnetmasken og standardgatewayen, der er angivet i vinduet IPv4 Properties, og tryk på 'OK'. Optag IP-adressen til senere brug.

6.

Kopier din webside til C: \ inetpub \ wwwroot på din computers harddisk for at være vært for det på netværket. 'Start', 'Kontrolpanel', 'System og sikkerhed', 'Administrative værktøjer' og 'Internet Information Service Manager' til at administrere din webside.

7.

Udvid ' Site 'og klik på' Default site. 'Klik på' Bindings 'og indtast computerens IP-adresse og klik på' OK '.

8.

Indtast IP-adressen på computer du tidligere fandt i webbrowseren på en anden computer på netværket for at få adgang til websiden.

Tips og advarsler

  • Flere websteder kan hostes ved hjælp af IIS-manager i Kontrolpanel.
  • Du kan tjene websider på din computer uden yderligere udstyr eller købe nogen software. Dette er muligt ved hjælp af en funktion i Windows kaldet Internet Information Services eller IIS. Denne funktion er valgfri, så du skal først installere den. IP-adressen på computeren skal også indstilles til at forblive den samme. Dette gør det, så computere på netværket vil kunne få adgang til websiderne ved hjælp af samme adresse hver gang.