Sådan testes DNS Online

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn din internetbrowser og prøv at gå online. Hvis din startside ikke indlæses, kan du opleve problemer med DNS-opløsning, der kan være problemer med din startside, eller din internetforbindelse kan være nede.

2.

Skriv en webadresse som 'www.ehow.com' i adresselinjen i dit browservindue. Hvis denne side ikke indlæses, kan du opleve problemer med din internetforbindelse eller med din lokale DNS-server.

3.

Skriv IP-adressen til et offentligt websted, f.eks. eHow 's' http://98.124.249.20 'i adressefeltet i din webbrowser. Hvis denne side indlæses, bekræfter den, at forbindelsesproblemer er DNS-relaterede, da IP-adresser løser uden behov for en DNS-server.

En DNS-server (Domain Name System) indeholder en database over IP-adresser og domænenavne på websteder, der er aktive på internettet. Hver gang du skriver en webadresse som 'www.ehow.com' i adressefeltet på din internetbrowser, ser din lokale DNS-server den op i databasen for at finde serverens IP-adresse, hvor hjemmesiden er vært. DNS-serveren bruger derefter disse oplysninger til at forbinde dig til hjemmesiden. Du kan kontrollere, om din DNS-server arbejder ved at forsøge at oprette forbindelse direkte til et websted efter IP-adresse.