Windows 2000 Pro Networking Tips u0026 Tricks

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Designet til at øge produktiviteten for erhvervsbrugere gør det nemt for Windows 2000 Professional at køre et computernetværk. En række mulige netværksforbindelser er tilgængelige, såsom Local Area Networks (LAN), hvor computere og hardware forbinder i samme geografiske område. Eksempler på netværksforbindelser omfatter kabelmodemer, som altid forbliver online. At kende et par tips og tricks i Windows 2000 Pro kan medvirke til at øge nydelsen af ​​din Windows 2000-oplevelse.

Aktivér RIP-lytning

Når du vil have dit Windows 2000 Professional-computersystem til at lytte til Routing Information Protocol, kendt som RIP , og lære andre routingoplysninger i et computernetværk, skal du tilføje de nødvendige ruter til rutetabellen. Du kan begynde at aktivere RIP-lytning ved at klikke på 'Start', 'Indstillinger' og derefter klikke på 'Kontrolpanel.' Dobbeltklik på 'Tilføj / fjern programmer'. Vælg nu 'Tilføj / fjern Windows-komponenter', og klik derefter på 'Næste' i guiden Windows-komponent. Vælg 'Netværkstjenester', og fjern markeringen i afkrydsningsfeltet, og klik derefter på 'Detaljer'. Afslut proceduren ved at markere afkrydsningsfeltet ud for ' RIP Listener 'og derefter klikke på' OK 'og' Next '.

Skift brugerens adgangskode

Der kan være tidspunkter, hvor en bruger beder om at ændre sit kodeord i dit netværk. Du kan starte med at logge på som administrator. Hvis du ikke har andre, der bruger din Windows 2000-computer, bliver du administrator. Klik derefter på 'Start', og skriv derefter 'Kør' for at hente kommandoprompten, også kendt som Microsoft DOS. Du skriver så følgende kommando i kommandoprompten og indtaster brugernavnet uden citater. For eksempel, skriv: netbruger ComputerJoe * / domæne.Netbruger 'brugernavn' * / domæne


< br /> Indtast nu den nye adgangskode, ikke den eksisterende adgangskode, når systemet beder dig om et kodeord. Indtast den nye adgangskode igen for at bekræfte, i henhold til systemanmodningen. Du har nu ændret adgangskoden til brugeren.

Aktivér routing

Når du vil aktivere routing for alle de netværksforbindelser, du har installeret på din computer ved hjælp af Windows 2000 Professional, skal du ændre registreringsdatabasen. Du kan starte med at skrive 'regedit.exe' i kommandoen Kør, og tryk derefter på 'Enter' -tasten. Søg efter 'HKEY\_LOCAL\_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Services \ Tcpip \ Parameters', som du finder i registreringsdatabasen, og vælg derefter 'IPEnableRouter.' Du kan nu ændre IPEnableRouter-værdien fra standardværdien af ​​'0' til '1', og derefter lukke Regedit. For at gøre denne ændring gældende, skal du genstarte computeren. Computere på forskellige netværk kan nu kommunikere med hinanden.