Hvad er ARCnet Topology?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Mulige ARCnet Topologies

Computere i et ARCnet kan arrangeres i en stjernetopologi, en bustopologi eller en blanding af de to. Fordelen med bus topologi - hvor hver computer er forbundet til en enkelt kommunikationslinje, kendt som en 'bus' - er at det ikke kræver at forbinde nav som stjerne topologi gør; Dette er hvor ARCnet scorer over Ethernet, som kræver en stjernetopologi.

Sådan fungerer ARCnet

Hver computer på et ARCnet har en stasjonsidentifikator (SID) mellem 1 og 255. Selvom signaler sendes til alle computere på netværk, behandles de kun af den computer, de adresseres til. Når netværket er startet - eller senere, når en station er tilføjet eller fjernet - computeren med de laveste SID forespørgsler den næsthøjeste og så videre, indtil det komplette netværk er opdaget.

Andre overvejelser

Et ARCnet kan bygges med coaxial, UTP ('Ubeskyttet Twisted Pair') eller fiberoptisk kabel, og computere kan sluttes til BNC, RJ-45 og andre stik. ARCnet giver transmissionshastigheder på op til 2,5 Mbps (megabits per sekund), men er begrænset til 255 noder - computere eller andre netværksenheder som printere - pr. Netværk. ARCnet er et akronym for 'Attached Resource Computer Network', og ARCnet topologi beskriver arrangement og sammenkobling af computere i et sådant netværk.