Hvad er Client Server Software?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Klient / serverarkitektur

Klienten og serveren er normalt, men ikke altid, separate enheder, hvorfor klient / serverarkitektur undertiden kaldes en 'to-tier' -arkitektur. En server har typisk en hurtig processor og store mængder RAM og harddiskplads. En klient, hvis hovedformål er at vise dataene returneret af serveren via en grafisk brugergrænseflade, har en lavere specifikation.

Internettet

Den mest kendte klient / server software er det, der gør internettet muligt . Internetbrowsere, der kører lokalt, interagerer med eksterne servere ved hjælp af protokoller, der muliggør nøjagtig dataoverførsel fra klientsoftwaren til serversoftwaren og tilbage igen.

Fordele

Fordelene ved klient / server software applikationer over, siger web -baserede applikationer er, at softwaren kan nås via det lokale netværk, klientprogrammer kører hurtigere og softwareopgraderinger er helt underlagt individets eller virksomhedernes kontrol. Der er mange typer klient / server software. Disse omfatter software til adgang til internettet, e-mail og databaser, men de arbejder alle på samme grundlæggende princip. Din lokale computer kører klientsoftware, som sender anmodninger om information til serverprogrammer, der kører på en fjerncomputer. Fjerncomputeren håndterer ofte alle sikkerheds- og filtransaktioner.