Hvad er sikkerhedskriminalitet?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Forensic Investigator s Job

Sikkerhedsmedicinsk efterforsker s opgave er at samle bevis fra interne og eksterne diskdrev, logfiler, e-mails og så videre i deres originale format. Når undersøgeren har disse data, skal han analysere den for at bestemme tidslinjen for begivenheder før, under og efter den påståede kriminelle handling fandt sted.

Retningslinjer for retsmedicinske undersøgelser

Retningslinjer for retsmedicinske undersøgelser adskiller sig fra stat til stat . Føderale retshåndhævende embedsmænd kan udføre retsmedicinske undersøgelser, efter at de enten har anmodet om frivillig videregivelse af oplysninger, opnået domstolsbestemmelse, opnået en føderal jurydomstol eller en søgsmålskendelse.

Forensic Tools

Retsforskere bruger en række af værktøjer til at indsamle bevis i computerforbrydelser. Forensiske boot-cd'er tillader for eksempel forskere at forhåndsvise indholdet på computere og forskellige lagringsenheder, før de indsamler beviser. Sikkerhedsforensics er en undersøgelsesproces, der indebærer at indsamle bevis for kriminel aktivitet på computere, netværk, trådløs kommunikation og lagringsenheder, så det kan antages som bevismateriale i en straffesag eller civil retssager.