Sådan bruger du et fjernskrivebord på internettet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn Internet Explorer. Skriv en webadresse i adresselinjen, der indeholder navnet eller IP-adressen på den fjerncomputer, du vil have adgang til, efterfulgt af '/ tsweb.' Hvis dit computernavn f.eks. Er det samme som dit fornavn, skal du skrive 'http: // myfirstname / tsweb'. Hvis du bruger en IP-adresse i stedet for computernavnet, skal du erstatte 'myfirstname' med den fulde IP-adresse. En dialogboks til Windows Remote Desktop Web Connection vises.

2.

Skriv navnet på den computer eller server, du ønsker at få adgang til i feltet Markeret 'Server'. Vælg din foretrukne skærmstørrelse i rullemenuen, og klik på 'Connect'. En Windows login dialog vises.

3.

Indtast Windows brugernavn og adgangskode til den eksterne computer. Du har nu fjernadgang til skrivebordet til denne computer.

4.

Log af og luk browservinduet for at lukke fjernforbindelsen, når du er færdig. Loginoplysningerne gemmes ikke på den computer, du bruger, eller i browserens historie.

Tips og advarsler

  • Din fjerncomputer skal løbe Professional, Business eller Ultimate Editions af enten XP, Vista eller Windows 7, som alle omfatter Windows Server 2008. Derudover skal du have Terminal Service Web Access installeret på den eksterne computer.
  • Selv om det giver ubegrænset frihed for så vidt som du kan oprette forbindelse til, kan den kun bruges til login til pc'er, der har Terminal Service Web Access installeret og kører også Windows Server 2008. Windows Vista og 7 Professional, Business og Ultimate udgaver samt Windows XP Professional, kører allerede Windows Server 2008.
  • Maskiner, der kører Home-udgaver af XP, Vista eller Windows 7, kan ikke åbnes med Remote Desktop Web Connection.
  • Remote Desktop Web Connection giver dig mulighed for at få adgang til en fjerncomputer fra en anden computer med en internetforbindelse. Med fjernbetjeningen kan du få adgang til din computer fra hjemmet, en kaffebar eller en lufthavn, mens du rejser. Du skal dog gøre det muligt for fjerncomputeren at modtage fjernforbindelser, som desværre udlader visse Windows-operativsystemer. Ikke desto mindre forbliver instruktionerne til brug af Remote Desktop Web Connection det samme uanset Windows-platformen på den computer, du har adgang til fra.