Sådan deler du internettet ved hjælp af en proxy

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 7 'Start' knappen og klik på 'Kontrolpanel.' Klik på 'Netværk og Internet' i vinduet Kontrolpanel 'Netværk og delingscenter', og klik derefter på 'Administrer netværksforbindelser.'

2.

Højreklik på computerens lokale netværkskort. Dette er mærket 'Lokalt netværk'. Hvis din computer bruger et trådløst netværkskort, skal du højreklikke på det trådløse adgangskort. Vælg 'Egenskaber' i menuen.

3.

Klik på fanen 'Deling'. I konfigurationsvinduet skal du klikke på 'Tillad andre netværksbrugere at oprette forbindelse via denne computers internetforbindelse' for at markere feltet og aktivere proxy-tjenester.

4.

Klik på 'OK' for at gemme dine indstillinger. Klik på 'Ja' i advarselsvinduet, der fortæller dig, at serverens IP-adresse ændres. Genstart computeren.

5.

Genstart klientcomputere på netværket. Da IP-adressekonfigurationerne ændres, skal de andre computere på netværket genstarte, før de får adgang til proxyserveren.

Windows-operativsystemet leveres med en intern proxyserver-tjeneste. En proxyserver er en central computer på netværket, der opretholder internetadgang. For små hjem- eller kontornetværk er det dyrt at oprette en separat server og installere proxy-software. Du kan dog bruge en stationær computer med Windows til at oprette en proxy og bruge den til at få adgang til internettet fra andre maskiner på netværket.