Sådan deler du over et LAN-netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på computerens 'Start' -menu. Skriv 'Netværk og deling.' Tryk på 'Enter.' Klik på 'Tænd for netværksopdagelse', og klik derefter på 'Tænd fil og printerdeling. Klik på 'Anvend'. Luk vinduet for at gemme disse indstillinger. Dette sætter din computer op til fildeling.

2.

Gennemse computeren, indtil du finder en mappe eller fil, du vil dele på tværs af LAN'et.

3.

Klik på den fil eller mappe, du vil dele, og klik derefter på 'Del med ...' på værktøjslinjen (eller højreklik og derefter på 'Del med ...'). Klik på 'Hjemmegruppe', hvis du vil dele filen / mappen med hele dit netværk eller klikke på 'Specifikke personer', hvis du vil begrænse adgangen til bestemte computere. Hvis du klikker på 'Specifikke personer', vil guiden Fildeling lede dig igennem, hvilket giver adgang til bestemte personer og computere.

4.

Gentag disse processer på alle computere, du vil dele filer med eller fra. Klik på 'Start', og klik derefter på 'Netværk' for at gennemse dine netværkscomputere og delte filer og mapper.

Deling af filer via et LAN (Land Area Network) er en nem måde at distribuere filer, fotografier eller sikkerhedskopiere dokumenter på. Når et LAN-netværk er oprettet, er det nemt at dele filer og mapper mellem andre brugere. Mens hver computer har en standard offentlig mappe 'Shared Documents', tilføjer bestemte mapper eller filer et par ekstra trin for at sikre, at disse mapper vises på et netværk.