Sådan får du adgang til en anden computer i MS DOS

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen og indtast 'cmd' i tekstboksen. Tryk på 'Enter' for at åbne din MS-DOS-prompt i Windows.

2.

Indtast følgende kommando i MS-DOS-prompten:

< br />
netbrug x: \\ computer \ drev $/ bruger: administrator'x' -brevet er drevbrevet vist i din liste af drev. Dette kan være ethvert brev. Udskift 'computer' med navnet på netværkscomputeren. 'Drev $' -teksten peger på den eksterne computerens drev. For de fleste brugere bruges 'C $' -drevet til at forbinde til hoveddisplayet. Endelig er 'administrator' brugernavnet med adgang til drevet .

3.

Tryk på 'Enter'. Indtast en adgangskode, hvis du bliver bedt om det. Du bliver bedt om en adgangskode, når du forsøger at oprette forbindelse til fjerndisken ved hjælp af et andet brugernavn end din nuværende login.

4.

Luk MS-DOS-vinduet og klik på Windows 'Start' -knappen. Klik på 'Computer.' Bemærk dit nye netværksdrevbogstav i vinduet . Dobbeltklik på det for at se en liste over filer, mapper og programmer på den eksterne computer.

Microsoft Windows-kommandolinjen er den gamle MS-DOS-prompt, der er kendt for mange ældre computerbrugere. Drev blev kortlagt til eksterne computere ved hjælp af MS-DOS-kommandoer, før Windows havde sin guide til at kortlægge et netværksdrev. Denne proces anvendes stadig i dag. Det giver dig adgang til de filer og programmer, der er placeret på den anden computer.