Sådan tilsluttes en bærbar pc til en stationær tårn-pc

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Oprettelse via et hjemmenetværk

1.

Tænd begge computere og tilslut dem til netværket.

2.

Klik på 'Start' på en computer, og vælg derefter 'Kontrolpanel' og 'Netværk og delingscenter.' Hvis din nuværende forbindelse ikke er beskrevet som 'Hjemmenetværk', skal du klikke på 'Opret forbindelse til et netværk' og derefter på 'Skift' og vælg et hjemmenetværk fra listen.

3.

< p> Opret en hjemmegruppe. På en computer skal du klikke på 'Kontrolpanel' og derefter på 'HomeGroup' og vælge 'Opret en hjemmegruppe.' Markér boksene i de biblioteker, du vil dele. På den anden computer skal du klikke på 'Kontrolpanel' og derefter 'Hjemmegruppe' og klikke på 'Tilmeld nu'.

4.

Skift de biblioteker, du deler eller tilføjer yderligere biblioteker ved at klikke på 'Kontrolpanel' og derefter 'HomeGroup' på den computer, der indeholder de biblioteker, du vil dele. Klik på afkrydsningsfeltet for hvert bibliotek, du vil dele under 'Del biblioteker og printere', og klik derefter på 'Gem' ændringer. '

5.

Del andre filer og mapper ved at højreklikke på mappen eller filnavnet og vælge' Del med 'og derefter' Hjemmegruppe (Læs) 'eller' Hjemmegruppe (læs / skriv). '

Brug af et crossover-kabel

1.

Sluk begge computere. Slut den ene ende af crossover-kablet til netværket (RJ-45) port på den bærbare computer og den anden ende til netværket (RJ-45) porten på skrivebordet. Tænd begge computere og log ind på Windows som normalt.

2.

Konfigurer begge computere til at være i samme arbejdsgruppe. På en computer skal du klikke på 'Start', højreklik på 'Denne computer' og venstre-klik på 'Egenskaber.' Vælg 'Computer navn, domæne og arbejdsgruppe indstillinger' og klik på 'Skift indstillinger.' Vælg 'Arbejdsgruppe' og indtast et navn efter eget valg. Følg samme procedure på den anden computer, og giv det samme arbejdsgruppe navn. Genstart begge computere.

3.

Aktivér netværksopdagelse og fildeling. På en computer skal du klikke på 'Start' og derefter 'Kontrolpanel'. Vælg 'Netværk og Internet', og klik derefter på 'Netværk og delingscenter'. Dobbeltklik på 'Uidentificeret netværk' og under 'Netværk', klik på 'Tænd netværksopdagelse og fildeling.' Vælg 'Nej, gør det netværk, jeg er forbundet til et privat netværk', og klik på 'OK'. Ikoner til begge computere skal vises i netværksvinduet. Dobbeltklik på hvert ikon for at dele filer og ressourcer.

Tips og advarsler

  • Sørg for, at arbejdsgruppens navn er nøjagtig det samme på hver computer. < / li> Du kan forbinde to computere via et hjemmenetværk eller direkte ved hjælp af et Ethernet-crossover-kabel, så længe begge computere har netværkskort installeret. Windows 7 har en Homegroup-funktion, der gør det meget nemt at dele, hvis begge maskiner er på samme netværk. Kabelmetoden er helt privat og er et bedre valg for midlertidige forbindelser eller computere uden netværk, forudsat at computere er tæt nok til at blive forbundet med et fysisk kabel.