Wireless Broadband Security Concerns

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Trådløs bredbåndsinternetadgang er den nye tidsalder for moderne computermobilitet. Den nemme adgang til et netværk fra hvor som helst i dit hjem, i en café eller i en boghandel eller endda i et hot spot giver folk fleksibilitet og muligheder for både arbejde og surfing på internettet. Ulempen er med så meget åben adgang. Risikoen for sikkerhedsbrud er høje.

Kryptering og WEP svaghed

De fleste private trådløse bredbåndsnetværk, såsom bolignetværker, har en krypteringsnøgle og begrænset adgang. Dette sikrer ikke, at systemet ikke kan hackes af nogen med nogle minimale færdigheder. Kryptering, der anvendes til den almindeligt anvendte WEP-algoritme (WEP), er relativt simpel, og teknologien har ikke holdt op med hastigheden af ​​fremskridt i tyveri eller evnen til at få adgang til disse netværk. De fleste hjemmenetværker er sikre, da de er for mange, og oplysningerne om dem er ikke nok til at være et stort mål. Virksomheder skal derimod have meget mere anstrengende sikkerhedsforanstaltninger for deres trådløse netværk for at beskytte deres data fra Denne form for tyveri.

Offentlig adgang

Gratis Wi-Fi er en stor markedsføringskamp for virksomheder, selv for turiststeder og hipmoderne byer. Ikke så stor er det faktum, at udbyderne i mange tilfælde har lukket ned enhver sikkerhed for systemet for at gøre det lettere at få adgang. Det betyder, at hvis du bruger en gratis forbindelse i et offentligt område, kan du antage, at dine oplysninger er let tilgængelige. Begræns din brug til grundlæggende surfing og ikke adgang til økonomisk eller privat oplysninger på en sådan placering.

Årsager bag bredbåndstyveri

Aktiviteter, som en gerningsmand ikke ønsker sporet - såsom kreditkortsvig, børnepornografi, andre former for bedrageri og ulovlige aktiviteter - er den primære årsag for trådløse sikkerhedsbrud. Perf formidling af disse aktiviteter over stjålet netværksadgang betyder, at kriminelle er sværere at spore. De kan overføre fra netværk til netværk og ikke forlade et spor. At finde og få adgang til trådløse netværk er ikke altid skræmmende, men det har popularitet. En aktivitet kaldet 'warchalking' er opstået, hvor enkeltpersoner finder trådløse adgangspunkter, og markerer dem med krydsymboler for at lade andre vide, at de kan få fri adgang til et netværk på den pågældende placering.