Ethernet-kabelnetværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Lær om de forskellige typer netværksopsætninger. Hvis du kun har to computere, kan et crossover-kabel (en særlig type Ethernet-kabel) bruges til at forbinde dem begge uden at bruge en switch eller router. Men de fleste har mere end to computere eller bruger en bredbåndsinternetforbindelse, der fungerer via en router, så et almindeligt Ethernet-kabel til hver computer, der kan oprette forbindelse til centralafbryderen eller routeren, kan være en bedre mulighed.

2.

Sæt omskifteren eller routeren på et sted, hvor kabler, der forbinder til hver computer i huset eller kontoret, også kan tilsluttes kontakten eller routeren i den anden ende.

3.

Træk Ethernet-kablet gennem dit hus. Dette kan blive lidt rodet, hvis du har flere computere i forskellige rum, men der er løsninger. Du kan bore huller i gulvet ved kanten af ​​en væg og ledes gennem husets kælder og klæbe Ethernet-kablerne op til kælderloftet efter behov.

4.

Tilslut enheder og computere til switch eller router. Alt du skal gøre er at sætte stikket i computerens netværksport, indtil klipet klikker. En let slæbebåd bekræfter, at stikket er sat helt ind. Dette kan sikkert gøres, mens en computer er tændt.

5.

Tænd hver computer eller enhed og sæt dem op for at genkende det nye netværk. I Windows XP gøres dette ved at gå til Mine netværkssteder og vælge 'Konfigurer et hjem eller lille kontornetværk.' I nyere versioner af Windows gøres dette med 'Network and Sharing Center', hvis det ikke genkender netværket automatisk.

Tips og advarsler

< li> Mange switche og routere er også kompatible med trådløse forbindelser, som gør det muligt for dit Ethernet-netværk og det trådløse netværk at leve sammen i harmoni.
  • Uden at bore huller i dine vægge for at netværkskablet skal gå igennem eller direkte ledninger i væggene), vil kablerne højst sandsynligt blive udsat. Dette kan være uklart og forårsage udløsning, så det kan være nyttigt at dække dem med måtter eller tæpper.
  • Kompatibilitet mellem XP og nyere versioner af Windows er begrænset. XP understøtter kun TCP / IP version 5, hvor Vista og Windows 7 begge bruger version 6.
  • Nogle gange har Wi-Fi netop ikke skåret det. Det er en god teknologi, der helt sikkert er en bekvemmelighed, som mange mennesker ikke kunne leve uden, men Ethernet-kabelnetværk er stadig nyttigt. Det er iboende hurtigere, sikrere og bruger mindre strøm. Faktisk kan moderne Ethernet-kabelnetværk overføre filer med hastigheder fire til fem gange hurtigere end endda de nyeste trådløse teknologier og lider ikke af interferens. Det betyder at ledninger dit hus eller kontor kan resultere i hurtigere filkopiering fra en computeren til en anden. Der er et par måder, du kan lave om at oprette et kablet Ethernet-kabelnetværk.