Hvad er VoIP Softswitch?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Koncept

Konceptet med en VoIP softswitch er forbundet med ideen om fuldstændigt at adskille koblingsenheder fra kernenetværksinfrastrukturen. Fordi VoIP-netværk er dannet af en kombination af kredsløbskoblede (telefon) og pakkekoblede (computer) netværk, fungerer en softswitch som et sammenkoblende hub eller forbindelsespunkt mellem begge netværk ved at overføre flere dataanmodninger fra et netværk til et andet på en samtidig måde .

Funktioner

Hovedfunktionen af ​​en VoIP softswitch er at levere en effektiv og robust mekanisme til internetwork kommunikation fra offentlige telefonnetværk til computernetværk og omvendt. Når du tilsluttes et pakkekoblet computernetværk, letter en VoIP softswitch også anmodninger som video- / talekonferencer, interaktiv chat, internet browsing og multimediefil deling fra både telefon- og computernetværk.

Fordele

Den største fordel af en VoIP softswitch er dens omkostninger, hvilket er mindre end for en normal computer netværkets håndterbare switch. Endvidere er en VoIP softswitch modulær i sin natur, så dens funktionalitet kan ændres, forbedres og opgraderes ved blot at tilføje nødvendige programmer i computersystemer forbundet med det. En softswitch er en softwarebaseret forbedring af en telefonkontakt, som blev brugt til at forbinde jordlinjetelefonkretser. I et Voice over Internet Protocol (VoIP) netværk er softswitches simpelthen centraliserede enheder, der arbejder ved hjælp af en forarbejdningsmaskine som en computer.