PPP Internet Protocol

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Evner

PPP tager data beregnet til at passere via internettet og indkapsler det i 'rammer' for at overføre fra et link til det næste. PPP kan ikke ændre noget om de data på internettet, som det sender. Selvom Internet Protocol (IP) er den mest almindelige protokol til at sende data på internettet, er der andre, og PPP kan håndtere dem alle sammen på samme link på på samme tid. PPP opererer på tværs af alle typer af links, uanset mønsteret af bitoverførsel eller transmissionshastigheden.

Registrering af problemer

Når en router, der opererer PPP, modtager en dataramme, kan den registrere fejl i bitene , f.eks. vendte dem og nuller (selvom det ikke kan rette fejlene). Hvis der opstår nogen form for sammenbrud på tværs af et bestemt link, informerer PPP IP (eller anden netværksniveauprotokol), så protokollen kan bruge et andet link i stedet.

PPP-datarammer

Alle PPP-datarammer har samme struktur. Der er seks felter, hvoraf de første tre er en byte lang og sammen informerer modtagerens router eller modem, som PPP bruges. Det fjerde felt er en eller to byte lang og fortæller routeren hvilken internetprotokol der er ing bruges (normalt IP). Femte kommer den faktiske internet-niveau besked PPP går forbi. Endelig indeholder et to-fire-byte langt felt checksum --- beregnet data for at kontrollere meddelelsesfejl.

Link Control Protocol

Link Control Protocol (LCP) er, hvordan PPP-sessioner startes. For det første anmoder en router eller et modem om at åbne et PPP-link med en anden router og indeholder sine præferencer for datarammen størrelse, hastighed osv. Den anden skal være enig eller uenig og svare med sine præferencer. Når præferencer er indstillet og autentificering sker, passerer data mellem de to punkter ved hjælp af PPP. Når sessionen er færdig, sendes en 'opsige' -meddelelse af den ene side, aftalt af den anden, og linket afbrydes. Når data går over internettet, består den af ​​en række direkte humle fra router til router undervejs. Point-to-Point Protocol (PPP) er en af ​​de mest almindelige protokoller, der bruges til at videregive data direkte mellem disse links.