Sådan bruges en del placeret på en anden computer med IIS 6

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen og klik på 'Computer'. Dette åbner et Explorer-vindue med en liste over drev. Klik på knappen øverst mærket 'Kortnetværksdrev.'

2.

Vælg et drevbogstav fra rullemenuen. Klik på knappen 'Gennemse' for at åbne en liste over computere på netværket. Klik på din IIS-server for at udvide en liste over aktier. Dobbeltklik på den del, du vil kortlægge, for at vælge den delte placering og luk dialogvinduet.

3.

Marker afkrydsningsfeltet 'Reconnect ved logon'. Dette betyder, at dit drev kortlægges automatisk næste gang du logger ind, så du ikke behøver at kortlægge drevet hver gang du starter computeren.

4.

Klik på 'Afslut 'knappen. Drevet er kortlagt, og konfigurationsskærmen lukkes. Bemærk i dit Explorer-vindue, at det nye drevbogstav vises. Dobbeltklik på det for at åbne og se indholdet på det delte drev.

Internet Information Services (IIS) version 6 er inkluderet i Windows 2000, 2003 og XP operativsystemer. IIS giver dig mulighed for at dele webmapper på værtscomputeren. Du bruger dine typiske kortlægede drevprocesser til at forbinde til serverens del. En kortlagt drev på en IIS-server fungerer som en delt mappe på en anden computer. Så længe administratoren har givet dig adgang, kan du tilføje, slette og rediger filer på aktien.