Sådan bruges en offentlig proxyserver

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Find en proxyserver

1.

Bestem om at bruge en gratis proxyserver eller en betalt en. En gratis server behøver intet abonnement, men kan ikke tilbyde sikkerhed (hvis det er grunden til, at du har brug for en proxy). Research tilgængelig proxyservere og find en der passer til dine behov (se Resources).

2.

Bemærk ned IP-adressen på serveren. Dette vil blive givet på proxy serviceens webside. Der vil også være et portnummer. Hvis portnummeret ikke vises specifikt, vil IP-adressen blive vist med et kolon i slutningen og derefter et nummer efter tyktarmen. Brug ikke tyktarmen, adskiller de to sider, det er IP-adressen og portnummeret.

3.

Vælg en proxyserver i dit land.

Konfigurer til Internet Explorer

1.

Klik på 'Værktøjer' på menulinjen og vælg ' Internet muligheder.' En pop op vises.

2.

Klik på fanen 'Forbindelser'. Klik på knappen 'LAN Settings' på denne side. Dette vil medføre et andet pop op-vindue.

3.

Marker afkrydsningsfeltet 'Brug en proxyserver'. Input felter vil blive aktiveret. Indtast IP-adressen og portnummeret på din valgte proxyserver.

Konfigurer til Google Chrome

1.

Klik på skiftenøglesymbolet i slutningen af adresselinjen. Vælg 'Valg'. En pop op vises.

2.

Klik på fanen 'Under hætten'. Klik på 'Change proxy settings' knappen. Dette vil medføre et andet pop op-vindue.

3.

Klik på knappen 'LAN Settings' på fanen 'Connections'. Et andet pop op-vindue vises.

4.

Marker afkrydsningsfeltet 'Brug en proxyserver'. Input felter vil blive aktiveret. Indtast IP-adressen og portnummeret på din valgte proxyserver.

5.

Gem disse indstillinger. Du kan nu oprette forbindelse til et websted via proxyen.

Konfigurer til Mozilla Firefox

1.

Klik på 'Værktøjer i menulinjen.' Vælg 'Valg'. En pop op vises.

2.

Klik på 'Avanceret' og vælg fanen 'Netværk'. Klik på knappen 'Indstillinger' i afsnittet 'Forbindelse'. Dette vil medføre, at der vises et andet pop op-vindue.

3.

Klik på knappen 'LAN Settings' på fanen 'Connections'. Et andet pop op-vindue vises. < /p>

4.

Tryk på knappen 'Manuel proxy-konfiguration'. Indtastningsfelter bliver aktiveret. Indtast IP-adressen og portnummeret på den valgte proxyserver i 'HTTP Proxy' felterne .Kontrollér feltet 'Brug denne proxyserver til alle protokoller'. Med Firefox kan du differentiere proxyen, der bruges efter den ønskede funktion. For øjeblikket bruger den samme proxy for alle funktioner.

5. < / p>

Gem disse indstillinger. Test forbindelsen for at se, om proxyen bruges. Inden du opsætter tjenesten, gå til et IP-detekteringssted. Kontroller den registrerede IP-adresse. Efter opsætningen skal du besøge det samme websted igen. Det skal opdage en anden IP-adresse. Se Ressourcer for nogle IP-registreringssteder.

Proxyservere kan bruges til at unddrage webstedsblokerende software på et netværk eller for at skjule oprindelsen af ​​en forespørgsel til en server. Hvis proxyserveren er nødvendig for at oprette anonymitet, kan den samme proxyserver bruges og indlejres i browserindstillingerne, så den bruges automatisk på al trafik.