Sådan fejlfindes en Netgear RangeMax

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Genstart dit trådløse netværk i den korrekte rækkefølge. Sluk dit modem (DSL eller kabel), derefter din trådløse router og genstart din computer sidst. Din router og modem kan slås fra ved at tage dem ud af stikkontakten. Tænd for modemet, og slå på Netgear-router efter to minutter. Genstart computeren omkring et minut efter at du har slået din Netgear-router på.

2.

Kontroller kablerne for at sikre, at de er sat fast på bagsiden af ​​din Netgear-router og computer. Ethernet-kablet ligner en telefonledning med en større telefonudgangstilslutning. Det forbinder routeren med DSL- eller kabelmodemet. Netgear router LAN-lyset skal belyse for hver Ethernet-port, der er i brug.

3.

Slut DSL- eller kabelmodemet direkte på bagsiden af ​​din computer via Ethernet-kablet, omgå routeren for at afgøre, om du kan oprette forbindelse til internettet. Hvis du er i stand til at oprette forbindelse til internettet ved hjælp af et DSL- eller kabelmodem, så ved du, at problemet er med routeren. Hvis du ikke kan oprette forbindelse til internettet, kan problemet ske med din internetudbyder, som skal kontaktes.

4.

Brug en spids genstand, og tryk på og hold nulstillingsknappen på den bageste del af Netgear-routeren. Hold nulstillingsknappen nede i ca. 10 sekunder. Hvis strømindikatoren blinker gentagne gange eller viser en solid gul farve, kan din Netgear-enhed være defekt. Kontakt din internetudbyder eller forhandler, der leverede routeren.

Flere brugere vil ikke kunne oprette forbindelse til internettet, hvis din Netgear RangeMax trådløse router fungerer ukorrekt. Flere problemer kan medføre problemer med din Netgear-router, der ikke nødvendigvis har at gøre med udstyret. For eksempel kan dit DSL-, kabelmodem eller internetudbyder opleve problemer, der forårsager fejl i din Netgear. Du kan bruge grundlæggende fejlfinding til at afgøre, om problemet ligger med din Netgear RangeMax.