Sådan genkonfigurere Linksys

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut et Ethernet-kabel til en af ​​LAN-portene på bagsiden af ​​din Linksys-router. Slut den anden ende af Ethernet-kablet til Ethernet-porten på siden af ​​din bærbare computer eller på bagsiden af ​​din stationære computer. Dette skaber en sikker forbindelse mellem routeren og computeren, så du kan få adgang til GUI (grafisk brugergrænseflade), ellers kendt som siden med routerindstillinger.

2.

Åbn en web browser og rydde standardadressen fra adresselinjen. Indtast IP-adressen til Linksys-router. Standardadressen er 192.168.0.1. Tryk på 'Return' på tastaturet for at indlæse loginskærmen.

3.

Indtast standard brugernavn og adgangskode til din router. Normalt er både brugernavnet og adgangskoden 'admin'. Afhængig af hvilken model router du bruger, kan det dog være anderledes. Se Router Passwords.com for en komplet liste over brugernavn og adgangskoder til Linksys routere. Tryk på 'Enter' for at indlæse indstillingssiden, så du kan omkonfigurere din router.

4.

Skift de ønskede indstillinger for at tilpasse din router til dit netværksbehov og vælg 'Gem indstillinger' for at opdatere routerens firmware.

5.

Afbryd routeren fra computeren og luk din webbrowser.

Linksys routere, fremstillet af Cisco, tillader netværksadministratorer at omkonfigurere routeren for at imødekomme de specifikke behov i deres hjem- eller kontornetværk. Dette betyder, at du kan blokere individuelle computere fra at oprette forbindelse til eller endda se dit netværk. Du kan blokere internetadgang under bestemte tider på dagen, og du kan aktivere en sikkerhedsadgangskode for at sikre, at alle brugere på dit netværk er autoriserede. Selvom du kan tilslutte din Linksys-router til dit netværk, nye ud af boksen, er routeren helt åben uden begrænsninger. Genkonfigurering af dine Linksys anbefales stærkt.