Sådan opsættes en intranet webserver

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Brug af Microsoft Internet Information Services (IIS)

1.

Installer IIS ved at navigere til 'Start', 'Kontrolpanel' og 'Programmer'. Vælg 'Slå Windows-funktioner til eller fra.' Dette vil afsløre en liste over forskellige Windows-tjenester, der kan aktiveres. Vælg feltet for 'Internet Information Services (IIS)' og klik på 'OK'. IIS begynder at installere.

2.

Placer dine intranetwebfiler i IIS-mappen, når installationen er færdig. Standardplaceringen for IIS-filer er C: \ Inetpub \ wwwroot. IIS kan betjene HTML-filer samt JPEG, GIF, MOV, MP3 og andre almindelige mediefiler.

3.

Åbn en webbrowser på din værtmaskine og skriv 'http: // localhost 'i adresselinjen. Du kan se eventuelle understøttede filer, du har placeret i din C: \ Inetpub \ wwwroot-mappe.Alternativt kan du gå til en anden maskine på dit netværk, Åbn en webbrowser og skriv 'http: // værtsnavn' (erstatter serverens værtsnavn for 'værtsnavn').

Brug af Windows Apache MySQL PHP (WAMP)

1.

Download Windows Apache MySQL PHP (WAMP) Server (se Resources). WAMP er et gratis, open source-alternativ til Microsoft IIS og kan køre på alle versioner af Windows 7.

2.

Åbn WAMP Server-eksekverbar installationsfil ved at dobbeltklikke på den. Dette installerer WAMP.

3.

Placer dine intranetwebfiler i WAMP-mappen efter installationen er færdig. Standardplaceringen for WAMP-filer er C: \ wamp \ www. WAMP kan betjene HTML-filer og PHP-filer samt almindelige medietyper som JPEG, GIF og MP3.

p> 4.

Åbn en webbrowser på din værtmaskine og skriv 'http: // localhost' i adresselinjen. Du vil kunne se eventuelle s oported filer du har placeret i din C: \ wamp \ www. Hvis du ikke har lagt nogen filer på denne placering, skal du se WampServer Configuration-siden, der udgiver versionerne af Apache, MySQL, PHP og eventuelle udvidelser installeret.Alternativt kan du gå til en anden maskine på dit netværk, åbne en webbrowser og skrive 'http: // værtsnavn' (erstatter serverens værtsnavn for 'værtsnavn').

Tips og Advarsler

  • Angiv en statisk IP-adresse til den Windows 7-maskine, der vil være vært for dine intranets websider. En statisk IP-adresse er en IP-adresse, der ikke ændres, når computeren er genstartet. Der er ofte adgang til intranetværter via deres værtsnavn, men at have en statisk IP-adresse giver brugerne en vigtig sikkerhedskopieringsadresse, hvis værtsnavnet ændres eller navnserveren falder.
  • Microsoft IIS kan kun være installeret på Windows 7 Professional eller Windows 7 Ultimate Edition. Andre udgaver af Windows 7, herunder Starter, Home og Home Premium, inkluderer ikke det krævede netværk komponenter til at køre Microsoft IIS.
  • Udtrykket 'intranet' refererer til et privat netværk, der normalt er tilgængeligt for en bestemt gruppe; i de fleste tilfælde er denne gruppe en virksomhed, men den kan også bruges i en hjemmenetværksindstilling til fildeling. Et af de mest almindelige anvendelser af et intranet er at vise websider til det private netværk. En Windows 7-computer kan fungere som en intranetwebserver, når du installerer et webserverprogram. Der er to populære valg til Windows 7 Webserver software: Microsoft Internet Information Service (IIS) og Windows Apache MySQL PHP (WAMP).