Trådløse LAN begrænsninger

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Sårbarhed

Trådløst LAN er sårbart, dvs. det er ikke så sikkert som et kablet netværk. Dette er fortsat den største begrænsning for ethvert trådløst LAN, hvilket gør det umuligt at vælge de brugere, der har en vis følelse af dataintegritet og sikkerhed. Endvidere begrænser dets sårbarhedsfunktioner det altid til hoteller, lufthavnssaloner og andre offentlige steder, men det er aldrig et valg for banker, militære kontorer eller andre sikrede institutioner.

Datakurser

En anden begrænsning af et trådløst LAN er dens lavere datahastighed sammenlignet med kabelbaserede lokalnetværk. For eksempel kan et computersystem, der er forbundet med et kabelforbundet LAN, altid have overskydende båndbredde med fulde datahastigheder til upload og download af data - en idealistisk antagelse, som aldrig kan laves for et trådløst LAN.

Upålidelighed

Datatjenester på trådløse LAN er upålidelige, hvilket betyder at (sammenlignet med kabelbaserede LAN'er) der ikke er nogen garanti for, hvornår en forbindelse vil blive tabt. Dette (servicefald) er en almindelig begivenhed i ethvert trådløst netværk på ethvert sted på jorden, da luft bruges som et medium, som ændrer dets egenskaber med lige små variationer i vejret og omgivelserne. Trådløst LAN (eller WiFi 802.11) kan simpelthen angives som et lokalnetværk, der inkorporerer luft som medium til transmission og modtagelse af data. Denne inddragelse af luft som primærmedium tilføjer imidlertid nogle uundgåelige flaskehalse i arkitekturen af ​​trådløse LAN, som også kan betegnes som deres ulemper eller begrænsninger.