Computer til Computer Video Conferencing

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Kendskab til dine vilkår

Der skelnes mellem en webkonference og en online videokonference. En webkonference er en præsentation eller tale leveret over internettet, hvor seerne ikke kan interagere med præsentanterne. En videokonference simulerer et personligt møde, så deltagerne kan se og høre hinanden i realtid.

Udstyrsbehov

Alle videokonferencedeltagere skal have et webcam og enten et headset med indbygget mikrofon eller en stationær mikrofon og par højttalere. Deltagerne skal være i et roligt miljø med pålidelig højhastighedsadgang til internettet.

VoIP

Voice over Internet Protocol (VoIP) software gør det nemt at konfigurere en videokonference. Der findes mange forskellige VoIP-udbydere, fra gratis klienter til kommercielle programmer (se Ressourcer). Sørg for, at din valgte VoIP-udbyder understøtter streaming video. Videokonferencer er en effektiv måde at kommunikere med jævnaldrende og forretningsforbindelser, der er geografisk adskilte. Med nogle grundlæggende udstyr og software kan du nemt konfigurere din virksomhed til at begynde at tale online.