Datagram-protokoller

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  På internettet sendes massage i små pakker kaldet datagrammer. Hvert datagram finder sin egen vej til modtagestationen, og datagrammerne er samlet i en kopi af den oprindelige meddelelse. Hvert datagram sendes og modtages, inden det næste datagram sendes. Hvis et datagram ikke gør det, sendes datagrammet igen.

Meddelelse til datagrammer

Sætet af basale protokoller, der startede internettet, og som nu er kernen i internetprotokollen hedder TCP / IP . Internetprotokol-delen (IP) afbryder meddelelsen og opretter datagrammerne. Hvert datagram har to dele: overskriften og nyttelasten. Overskriften fortæller, hvor datagrammet går, hvor det kom fra, da det blev sendt og hvilket stykke beskeden det er. Nybelastningen er et stykke af meddelelsen. Disse datagrammer sendes en ad gangen. En bekræftende kvitteringsmeddelelse sendes tilbage fra modtageren. Hvis denne bekræftelsesmeddelelse ikke modtages efter en vis tidsperiode, sendes datagrammet igen.

Ruter datagrammerne

Da datagrammerne forlader afsenderen, skrider de frem ad vejen ved at gå gennem flere routere - computere sammen vejen - det gør kun én ting: omdirigere meddelelser. Ikke alle datagrammer vil tage de samme stier fra afsender til modtager; det afhænger af hvilken vej der er mindre overfyldt. Hver server opretholder en liste over, hvilke datagrammer der går i hvilken retning, og et nyligt anbragt datagram vil blive sat på den korteste liste. Hver server vil også søge bekræftelse fra kvittering fra den næste server op på listen og sende denne bekræftelse (kaldet ACK), når den bliver tilgængelig. Hver station langs ruten er ansvarlig for at flytte datagrammer gennem dets særlige knudepunkt på internettet. Netværket har en designfilosofi kaldet 'netværksneutralitet', der siger, at det er det enkelte nodes ansvar at passere hvert datagram ligeligt - uanset hvem der sender meddelelsen. Særlige interessegrupper udfordrer hele tiden denne politik.

Datagrammer til meddelelser

I modtageren opretter TCP / TCP-delen af ​​TCP / IP-systemet den oprindelige forbindelse mellem afsender og modtager i en kendt proces som 'handshaking'. Når datagrammerne begynder at ankomme, begynder TCP at samle den oprindelige meddelelse igen. Overskrifterne fjernes og datagram nyttelastene er samlet i den rigtige rækkefølge. Nogle af stykkerne kan mangle, og i så fald skal en anmodning om videresendelse sendes. Nogle gange ankommer duplikater (den anden blev sendt unødigt), og TCP skal ignorere disse. TCP sender også en bekræftelse, når meddelelsen er færdig, så TCP / IP-systemet kan afbryde forbindelsen mellem både afsender og modtager.