Hvordan konfigurerer jeg Linksys QoS til Torrent?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn en webbrowser og indtast i '192.168.1.1' i adresselinjen. Dette giver dig mulighed for at logge ind på din Linksys-router, at din computer er tilsluttet trådløst eller via et Ethernet-kabel.

2.

Klik på NAT / QoS-fanen, og du vil blive bedt om en adgangskode. Indtast i 'Admin' som brugernavn og 'adgangskode' som adgangskode. Disse er standardindstillingerne.

3.

Klik på knappen 'QoS' på siden, der vises. Klik på 'Aktiver' knappen og klik på 'Port' rullemenuen. Klik på 'LAN og WLAN.' Klik på rullelisten 'Pakkeplanlægger' og klik på 'HFSC'.

4.

Indtast '430' som 'Uplink' -hastigheden og '4500' som ' downlink.' Klik på 'Anvend indstillinger' og QoS indstillingerne bliver indstillet, og routeren genstarter sig selv. Når routeren kommer igen, kører QoS.

Når du aktiverer QoS-funktionen på din Linksys-router, kan du rationere ud af din båndbredde, så din web browsing ikke afbrydes. Dette er især nyttigt, når du downloader via torrenter. Torrenter giver dig mulighed for at downloade en enkelt fil eller gruppe af filer fra en gruppe mennesker. Fordi du downloader fra flere klienter, er hastigheden normalt meget hurtigere end nogen anden download service. Det betyder, at du hurtigt kan beskatte din internetbandsbredde. Brug af QoS forhindrer dette.