Hvordan opretter jeg en VNC-server?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Download og installer et VNC-program. Nogle tilgængelige programmer omfatter Ultra VNC, Tight VNC og Real VNC. Vælg valgmuligheden for at installere programmet som en server på computeren, som du vil få adgang til eksternt.

2.

Klik på 'Start', 'Kontrolpanel', 'Netværk og Internet , '' Netværks- og delingscenter 'og' Skift adapterindstillinger. ' Højreklik på navnet på netværksadapteren, der forbinder din computer til internettet, og vælg 'Egenskaber'.

3.

Rul ned i listen for at vælge 'Internet Protocol version 4 (TCP / IPv4) 'og klik på' Egenskaber '. Klik på 'Brug følgende IP-adresse.' Indtast ikke en adresse endnu.

4.

Tryk på tasterne 'Windows' og 'R'. Skriv 'cmd' og klik på 'OK'. Skriv 'ipconfig' og lad dette vindue være åbent.

5.

Indtast IPv4-adressen, subnetmasken og standardgatewayen, der er angivet i vinduet Internetprotokol Version 4 (TCP / IPv4) . Klik på 'OK'.

6.

Åbn webbrowseren på din computer og indtast IP-adressen til din router. Indtast brugernavn og adgangskode, når du bliver bedt om det. Standardadressen og andre oplysninger findes i dokumentationen eller på routeren.

7.

Find siden på konfigurationsstedet for portvideresendelse eller portudløsning. Opret en brugerdefineret tjeneste og indtast VNC som servicenavn. Indtast portnummer 5900.

8.

Brug den IPv4-adresse, du indtastede til VNC-servercomputeren, og anvend disse indstillinger. Find router status siden på din router s konfigurationssted. Find og optag IP-adressen angivet for routeren (ikke computeren).

9.

Hent og installer det samme VNC-program på en anden computer, men vælg muligheden for at installere klienten. Indtast IP-adressen, der blev givet til din router. Indtast brugernavn og adgangskode til VNC-servercomputeren, når du bliver bedt om det.

Opsætning af en VNC-server er en måde at få adgang til din computer over internettet eller over et lokalt netværk. VNC står for Virtual Network Computing, og der findes flere forskellige programmer, der tilbyder denne funktionalitet. Du har adgang til at bruge din computer med samme interface, som du normalt ville, men på en anden computer. Et serverprogram er installeret på computeren, der vil få adgang til eksternt, og et klientprogram installeres på en anden computer.