Sådan bruger du Bluetooth med Direct Connect

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn indstillingerne for Bluetooth-indstillinger på alle de enheder, du vil oprette forbindelse til, f.eks. en computer, mobiltelefon, printer, ørepude eller anden elektronisk enhed, og vend den ' . På de fleste enheder kan du få adgang til dette via Bluetooth-ikonet.

2.

Se listen over enheder, der er fundet i din PAN. Fremhæv navnet på den enhed, du vil forbinde og 'tilføj' den til din liste over enheder for at aktivere forbindelsen. Nogle enheder kræver muligvis en adgangskode, som er inkluderet i enhedsspecifikationerne og brugervejledningerne. Hvis du bliver bedt om det, skal du indtaste den firecifrede adgangskode på enheden med et tastatur.

3.

Gentag denne proces for alle enheder, du ønsker at oprette forbindelse til hinanden. Hver Bluetooth-aktiveret enhed kan oprette forbindelse til op til syv andre enheder i din PAN, men skal opdages og aktiveres individuelt.

Tips og advarsler

  • Hvis din Enheden har ingen Bluetooth-teknologi indbygget. Der findes eksterne tilslutningsenheder, som f.eks. USB-adaptere.
  • Gem alle dine enheder i din PAN for at opretholde Bluetooth-forbindelsen. Hvis din enhed forlader nærhedsområdet, skal du muligvis genbruge forbindelsen på enhedslisten.
  • Bluetooth-aktiverede enheder kan kun oprette forbindelse til andre Bluetooth-enheder, så sørg for, at begge enheder indeholder den nødvendige teknologi til at aktivere en trådløs forbindelse.
  • Bluetooth er ikke den samme som Wi-Fi, og arbejder kun på kortvarige radiobølger. Mens en Wi-Fi-enhed også kan indeholde Bluetooth-teknologi, kan Bluetooth ikke oprette forbindelse til en Wi-Fi-enhed.
  • Alle Bluetooth-forbindelser afslutter, når en enhed er slukket, og skal tilsluttes igen, når den drejes igen.
  • Sørg for at sætte din Bluetooth til 'uopdagelig' på områder, du ikke stoler på, for at undgå at blive inkluderet i en anden persons PAN.
  • Bluetooth er en kort trådløs trådløs netværksteknologi, der overfører oplysninger mellem to eller flere Bluetooth-aktiverede enheder ved hjælp af radiobølger. Enheder, der er tilsluttet ved hjælp af Bluetooth-teknologi, opretter et korttidsnetværk, der er kendt som et piconet. Hver enhed i et piconet kan også forbinde med op til syv andre enheder og samtidig håndtere tale- og dataoverførsel uden brug af ledninger eller kabler. Direkte tilslutning Bluetooth-teknologi giver aktiverede enheder mulighed for at genkende andre enheder og automatisk danne et piconet, når enhederne er i nærheden (ca. 30 fod), opretter et Personal Area Network eller PAN.