Sådan får du vist en netværksbaseret pc uden en skærm

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut en skærm, tastatur og mus til den server, du har tænkt dig at køre VNC-serveren. Hvis du kører en Linux-server, der allerede er oprettet og kører SSH, kan du logge på den måde og arbejde fra kommandolinjen uden at skulle tilslutte nogen eksterne enheder.

2.

Download og installer en VNC-softwarepakke, hvis der ikke allerede er installeret. TightVNC er en favorit blandt fagfolk på grund af den fleksibilitet, det giver både administrationer og brugere, sammen med dens kompressionsteknikker til at fremskynde VNC-forbindelser med lav båndbredde.

3.

Konfigurer din VNC-server med eventuelle præferencer, før du starter det som en systemtjeneste. Indstil en adgangskode og anvend adgangskontrol. Hvis du kun vil få adgang til serveren indenfor din lokalt netværk skal du begrænse alle forbindelser uden for dit undernet af sikkerhedsmæssige årsager.

4.

Opret forbindelse til den kørende VNC-server fra en stationær computer for at bekræfte, at den kører, inden alle af periferiudstyret og opbevare serveren i sin permanente placering. Hvis din server kører Linux, skal du muligvis gøre det ea falsk xorg.conf-fil, hvis du vil kunne bruge en skærmopløsning over 800x600 på serveren.

Tips og advarsler

  • Hvis din VNC server tillader fjernforbindelser uden for dit lokale netværk, skal du lade SSH være aktiveret, så du kan tunnel dine VNC-forbindelser over SSH. Sikkerhedseksperter er enige om, at dette er den sikreste måde at få adgang til din ukrypterede VNC-server over det offentlige internet, fordi det vil kryptere og sikre al kommunikation.
  • Ved hjælp af Virtual Network Computing eller VNC kan du oprette forbindelse til en pc uden en skærm og bruge skrivebordet som om du sad foran den. Dette kan være nyttigt til fjernadministration af en server, der af mellemrumsgrunde skal gå uden en skærm. Mens den oprindelige opsætning muligvis kræver en skærm til konfiguration, baseret på serverens operativsystem, kan du fjerne alle eksterne enheder efter opsætningen, og serveren fungerer perfekt.