Sådan forbindes med en anden computer ved hjælp af et modem

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kontroller, om computerne har netværkskort. Køb netværkskort og installer kortene i henhold til producentens anvisninger. Slut computeren til computeren ved hjælp af modemet med et Ethernet-crossover-kabel. Tilslut kablet til netværksadapteren på hver computer.

2.

Tænd computerne og skift arbejdsgruppen. Gå til menuen 'Start' og skriv 'Arbejdsgruppe' i søgefeltet for at åbne 'Kontrolpanel'. Klik på 'Skift arbejdsgruppens navn' og klik på knappen 'Skift'. Indtast et navn til arbejdsgruppen og genstart computerne.

3.

Del internetforbindelsen mellem computerne. Gå til menuen 'Start' og skriv 'netværksforbindelser' i søgefeltet for at åbne 'Kontrolpanel'. Klik på 'Se netværksforbindelser' øverst til højre. Højreklik på den forbindelse, du vil dele, og klik på 'Egenskaber'. Klik på fanen 'Deling', og klik på 'Tillad andre netværksbrugere at oprette forbindelse via denne computers internetforbindelse.' Klik på 'OK' for at afslutte og tillade begge computere at bruge modemet til at oprette forbindelse til internettet.

En computer, der bruger et modem, er forbundet til internettet via brugerens telefonlinje. Du ville have brug for et Ethernet-crossover-kabel til at forbinde en computer til en ekstra computer ved hjælp af et modem. Kablet giver både computere mulighed for at dele forbindelsen og bruge Internettet samtidig.