Sådan overvåger du båndbredde på andre computere i netværket

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tænd for din computer og vent på, at skrivebordet skal indlæses. Gå til din webbrowser og download et netværk overvågningsværktøj fra et velrenommeret websted (se Ressourcer). Klik på 'Download' for at starte download processen. Vælg 'Gem fil' for at gemme programmet på din computer.

2.

Installer netværkskontrolværktøjet på din computer. Dobbeltklik på filen og vælg 'Kør' for at installere programmet på din computer. Vent til installationen er færdig, og dobbeltklik på filen for at åbne programmet. Følg trinvise instruktioner for at bruge softwaren, da alle programmer er forskellige.

3.

Brug netværksovervågningsværktøjet, som NetWorx, til at overvåge båndbredden på netværket . Styr softwaren med hjælpemenuen. Højreklik på ikonet på programmets systembakke for at hente programmenuen. Venstreklik på ikonet på systembakken for at vise programmets aktuelle tilstand, f.eks. Brug af båndbredde. Klik på 'Brugsstatistik' i programmenuen for at få vist trafikdata i realtid for hver computer på netværket.

Et netværk er en gruppe på to eller flere computere forbundet sammen. Du skal installere et netværkskontrolværktøj til at spore alle aktiviteterne på et netværk, såsom individuel båndbreddeforbrug. Netværksovervågningssoftware er den eneste måde at spore og registrere all brug på netværket.