Sådan slukkes en proxyserver

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Start Internet Explorer ved at dobbeltklikke på ikonet Internet Explorer på skrivebordet eller få adgang til programmet fra menuen Start.

2.

Klik på knappen 'Værktøjer'. Dette åbner en rullemenu. Nær bunden af ​​menuen er en mulighed, der siger 'Internetindstillinger.' Klik på den.

3.

Vælg fanen 'Forbindelser' i menuen Internetindstillinger.

4.

Find og klik på 'LAN Settings' knappen. Dette åbner et nyt vindue med nogle få valgmuligheder.

5.

Marker afkrydsningsfeltet 'Brug en proxyserver til dit LAN', indtil der ikke er markeret kassen. Dette forhindrer din computer i at få adgang til proxyserveren, men giver dig direkte adgang til internettet, hvis det er tilgængeligt. Klik på 'OK' for at bekræfte ændringen.

En proxyserver er en computer, der fungerer som en buffer mellem din computer og internettet. Væsentligt for at komme til internettet skal du forbinde til proxyserveren, som derefter forbinder dig med internettet. Dette kan være en måde at sikre din internetforbindelse på, men det findes mere almindeligt i virksomhedernes miljøer, hvor flere computere forbinder via en proxyserver for at få adgang til internettet. Mens du fysisk kan slukke for en proxyserver, hvis du har adgang til det (ved at trykke på 'power off' -knappen), skal du for det meste redigere dine forbindelsesindstillinger i din webbrowser.