VoIP farer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Voice Over Internet Protocol (VoIP) revolutionerede måden folk kommunikerer på. Ved hjælp af en internetforbindelse kan du foretage telefonopkald via internettet for en brøkdel af prisen for et opkald foretaget på et traditionelt telefonsystem. Der er dog nogle sikkerhedsproblemer, når du ruter taleoverførsel via IP-netværk. Den nederste linie er, at VoIP-sikkerhed kun er lige så god som sikkerheden i netværket, der bruges.

Netværkssikkerhed

VoIP har evnen til at arbejde på ethvert internetnetværk og kan fungere bag computerens firewall. firewall skal være i stand til at tillade indgående trafik at acceptere telefonopkald. Sørg for sikkerheden på din computer ved at tilslutte sikkerhedshullerne i dit internetnetværk. Traditionelle telefonopkald er normalt ikke krypterede. Telefonopkald udført på traditionelle kobbertrådssystemer udføres i administrerede netværk, der er underlagt omfattende sikkerhedstests og streng regulering. VOIPSA-sekretæren Jonathan Zar bemærker, at VoIP-forbindelser ikke er sikre som opkald på en traditionel telefon. Ikke-krypterede stemmepakker kan opfanges af et tredjepartsmedlem og bryder derefter din computers sikkerhed.

Virusinfektioner

Computervirus kan sænke dit netværk, forårsage sikkerhedsproblemer og påvirke talekvaliteten af ​​dine VoIP-opkald. De fleste VoIP-klienter omfatter meddelelsesfunktioner, der giver dig mulighed for at sende vedhæftede filer via internettet. Ifølge Len Rosen fra Kiwicommons.com kan vira erhverve sig fra at åbne uopfordrede meddelelser. Beskyt din computer ved aldrig at downloade mistænkelige e-mailvedhæftninger og regelmæssigt scanne din computer med et antivirusprogram.

Pedofili

VoIP-klienter bruger peer-to-peer-teknologi til at oprette forbindelse til en offentlig internetmappe. Pædofile kan have adgang til disse mapper og udgør som en ven eller en familie for at få tillid til et barn. Rosen anbefaler aldrig at sende din adresse, telefonnummer eller følsomme data på en VoIP-profil.