Hvad er Proxy Networking?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

Ud over grænseflader til netværkstjenester kan en proxy bruges til at kontrollere adgangen til en ressource, som f.eks. blokering af adgang til bestemte websteder. Det kan også bruges til at lede netværkstrafik ud af en organisation og erstatte en anden kildeadresse for at skjule meddelelsens originator. Det kan bruges til at oprette anonymitet, eller også at omgå blokke for adgang til bestemte websteder.

Funktioner

En proxy kan bruges til at opfylde en anmodning uden henvisning til den udpegede udbyder. I dette tilfælde proxy serveren 'caches' mål serverens indhold. Med denne metode leverer proxyen tjenesten og undgår, at den krævede server overbelastes med anmodninger.

Eksempel

Inden for kontorer, konfigurationsoplysninger for funktioner på kontormaskiner kan gemmes centralt for at undgå at skulle oprette disse tjenester igen og igen. Et eksempel på dette er indstillinger for web browser. Programmet på en enkelt computer er programmeret til at søge efter proxyen, der holder sin konfigurationsfil. , en virksomheds webadgangspolitik kan nemt opdateres via proxyserveren. 'Proxy' betyder 'erstatning'. I proxy-netværk er en computer specialiseret i at levere bestemte tjenester til andre computere på netværket. Dette gør det muligt at centralisere tjenester og konfigurationer. For at forhindre andre computere i at søge i hele netværket for disse tjenester, bliver disse computere rettet mod en server, der fungerer som front for alle de andre servere, der leverer tjenester.