Hvordan administrerer jeg Cisco Catalyst 2950 efter IP-adresse?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut Cisco Serial Console-kablet til konsolporten på Cisco Catalyst 2950-kontakten, og tilslut den anden ende af kablet til den 9-polede serielle port, som normalt er placeret på tilbage eller side af Windows XP-computeren.

Klik på knappen 'Start' og vælg 'Kør' boksen og skriv 'hypertrm' og tryk på 'Enter' -tasten og HyperTerminal-programmet vises. Indtast et navn til sessionen, f.eks. 'Cisco 2950' i feltet 'Navn:' og klik på 'OK' -knappen. Klik på rullemenuen 'Opret forbindelse:', og klik derefter på 'Com port', der bruges til at forbinde Windows XP-computeren til Cisco 2950-kontakten. Tryk på 'Enter' -tasten. Klik derefter på rullemenuen 'Bits per sekund:' og vælg '9600.' Klik på 'Ingen' i rullemenuen 'Flow Control' og tryk på 'Enter' -tasten.

3.

Tryk på 'Enter' -tasten, og Cisco-kommandoprompten vil komme til syne. Skriv 'aktiver' og tryk på 'Enter'. Indtast derefter adgangskoden, hvis det ønskes.

4.

Skriv 'config term' og tryk på 'Enter' tasten for at indtaste 'Configuration Mode' på kontakten.

< p> 5.

Skriv 'linje vty 0 4' og tryk på 'Enter' -tasten. Skriv 'password abcd', erstatte 'abcd' med det kodeord, du vil bruge til at sikre telnetadgang. Tryk på 'Enter' -tasten. Skriv derefter 'login' og tryk derefter på 'Enter' -tasten.

6.

Skriv 'interface Vlan1' og tryk på 'Enter' -tasten. Skriv derefter 'ip-adresse 10.0.0.1 255.0.0.0,' erstatter '10.0.0.1 255.0.0.0' med IP-adressen og subnetmasken, der er tildelt afbryderen. Tryk på 'Enter' -tasten.

7.

Skriv 'exit' og tryk på 'Enter' -tasten. Skriv derefter 'ip default gateway x.x.x.x,' erstatter 'x.x.x.x' med gateway-IP-adressen til kontakten. Tryk på 'Enter' -tasten. Skriv derefter 'ende' og tryk på 'Enter' -tasten. Skriv 'copy run start' og tryk på 'Enter' tasten for at gemme konfigurationen. Skriv 'exit' og tryk på 'Enter' -tasten.

8.

Klik på 'Start' på Windows XP-computeren. Klik på 'Kør', og skriv derefter 'cmd' og tryk på 'Enter' -tasten. Skriv 'telnet x.x.x.x' på kommandolinjen, og udskift 'x.x.x.x' med den IP-adresse, der netop er konfigureret på Cisco Catalyst 2950. Tryk på 'Enter' -tasten. Indtast telnet-adgangskoden, som kun er programmeret til Cisco Catalyst 2950, ​​når den bliver bedt om det. Tryk på 'Enter' -tasten, og Cisco-kommandoprompten skal vise, så du nu kan styre omskifteren over netværket.

Cisco Catalyst 2950 er som standard ikke konfigureret til fjernadministration. Grundlæggende konfiguration til at aktivere fjernadministration på Cisco Catalyst 2950 omfatter konfiguration af en IP-adresse på kontakten og også muliggør telnetadgang. Når disse konfigurationer er gennemført, kan Cisco Catalyst 2950 administreres af IP-adresse.