Sådan ændres brugernavnet i AD

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen og vælg 'Administrative værktøjer'. Klik på 'Active Directory-brugere og -computere' for at åbne AD-editoren.

2.

Klik på ikonet 'Brugere' til venstre for vinduet. Her vises alle de brugere, der er konfigureret på dit netværk. I midten er der domænebrugere, der er aktive og inaktive på netværket.

3.

Højreklik på den bruger, du vil redigere. Vælg 'Egenskaber'. Fanen 'Generelt' er den standard, der åbnes. Her angives brugerens fulde navn. Hvis ændring af kontonavnet skyldes en navneændring, ændrer du efternavnetværdien i dette vindue.

4.

Klik på ' Konto '-fanen. Skift værdien i tekstboksen' Logon ', som er brugerens kontonavn. Klik på 'OK', når du er færdig for at gemme dine ændringer.

Active Directory (AD) er en Windows-netværkskomponent, der styrer alle tjenester, enheder og brugerrettigheder på netværket. Hovedbrugen til Active Directory er at oprette, redigere og slette brugere på dit netværk. Hvis en bruger ændrer et efternavn, og efternavnet er en del af brugerens 'konto navngivningssystem, ændrer du kontonavnet for at afspejle de nye ændringer. Dette opnås i brugerens egenskaber.