Sådan finder du MAC-adressen på en fjernmaskin

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på knappen 'Start', og vælg 'Kør'. Skriv 'cmd' og tryk på 'Enter' tasten på tastaturet. Alternativt kan du også klikke på 'OK' knappen. Dette åbner et DOS-vindue.

2.

Skriv 'cd ..' for at gå tilbage til en mappe. Gentag dette trin for at gå til roden til C-drevet, som ligner: C: \ u0026 gt;.

3.

Skriv kommandoen 'ping [fjernbetjeningens ip-adresse ] 'og tryk på' Enter '-tasten. Kommandoen vil se ud som 'ping 192.160.2.1.' Dette bekræfter, at du kan kommunikere med den eksterne computer. Ping-resultatet vil også blive tilføjet til din computer's fysiske adressetranslationstabel.

4.

Skriv kommandoen 'arp -a' og tryk på 'Enter' -tasten. Resultatet viser dig IP-adressen på den eksterne computer og dens MAC-adresse. Skriv en note af MAC-adressen på et stykke papir.

5.

Gentag denne proces for at finde MAC-adressen til en anden fjerncomputer.

h4> Tips og advarsler

  • Hvis du trykker på knapperne 'Alt' og 'Print Scrn' på tastaturet, kan du indsætte DOS-vinduet i Wordpad eller en anden tekstbehandler til udskrivning.
  • En computer, der er forbundet til internettet eller på et netværk, har et unikt nummer tildelt det, hvilket er dets MAC-adresse. Akronymet MAC står for Media Access Control og bruges af enheder (som routere) til at sende trafik fra et sted til et andet. For at bestemme den specifikke MAC-adresse, der bruges af en fjerncomputer, skal du bruge den adresseopløsningsprotokol, der er tilgængelig i Windows-operativsystemet.