Sådan gemmes Cisco 3560 Switch Config

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Tilslut til kontakten

1.

Slut computeren til kontakten med et overgangskabel. Dette kabel har en RJ-45-stik i den ene ende og en seriel forbindelse på den anden. Tilslut RJ-45-enden til kontakten 'CONSOLE' på kontakten og den serielle ende i din computer.

2.

Download og installer et terminalprogram kaldet PuTTY for at forbinde til kontakten (se Ressourcer).

3.

Åbn terminalemuleringssoftwaren. I PuTTY skal du vælge 'Seriel' i feltet 'Kategori' til venstre, og vælg derefter den korrekte COM-port i boksen 'Serielinje til forbindelse til'. Klik på 'Åbn' for at åbne kommandolinjen på kontakten. Kommandolinjen er en tekstbaseret grænseflade til omskifteren. Det er en prompt, hvor du kan indtaste kommandoer for at ændre indstillinger og konfigurationer.

Gem konfigurationen

1.

Skriv 'aktiver' på kommandolinjen, tryk derefter på retur på tastaturet for at gå ind i 'privilegeret exec-tilstand'. Omskifterprompten skal ændres fra 'Switch u0026 gt;' til 'Switch #', så kan du indtaste den næste kommando.

2.

Skriv 'copy running-config startup-config' på kommandolinjen og tryk på retur på tastaturet. Dette vil kopiere den nuværende switchkonfiguration til den ikke-flygtige hukommelse, som er hukommelse, der bevarer sine data, selv uden strøm påført den.

3.

Type ' config 'for at vise den nuværende konfiguration.

4.

Klik og hold i begyndelsen af ​​output fra kommandoen' show running-config ', og træk derefter ned til bunden af PuTTY-vinduet. Dette skal markere al tekst på skærmen.

5.

Højreklik og vælg 'Kopier' for at kopiere teksten.

6.

Klik på 'Start' og 'Kør' og skriv 'notepad.exe' i dialogboksen. Klik på 'OK' for at hente notesblokprogrammet.

7

Klik på 'Rediger' og 'Indsæt' for at sætte skiftkonfigurationen i notepad.

8.

Klik på 'Fil' og 'Gem' til gem filen til dit skrivebord. Du har nu en sikkerhedskopi af din switch konfiguration tha t vil være omkring, selvom din switch går dårligt.

Tips og advarsler

  • Kommandoen 'copy running-config startup-config' kan forkortes til 'copy run start'.
  • Afbrydere spiller en integreret rolle i computernetværk ved at forbinde alle enheder på netværket, hvilket muliggør kommunikation. Afbrydere kan være enkle eller komplekse, lige fra små, fire port hjemme kontormaskiner med begrænsede styringsinterfaces til komplekse, 48 port-enterprise-niveau enheder med dedikeret hukommelse, processorer og operativsystemer. Ved håndtering af komplekse modeller bruger netværksadministratorer timer, der konfigurerer hver enkelt enhed til de krævede specifikationer, der kræves af deres netværk. Som med ethvert stykke vigtige data skal disse konfigurationer sikkerhedskopieres.