Sådan opretter du forbindelse til et netværk via et Ethernet-kabel

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Installer et Ethernet-kort på din computer om nødvendigt. Mange moderne computere leveres med indbygget Ethernet-support fra fabrikken. Hvis din maskine ikke gør det, kan du købe et billigt Ethernet-kort til at forsyne det med Ethernet-tilslutning.

2.

Læg Cat5-kablet ud langs en sti fra computeren til hub, switch eller router, hvor du vil oprette forbindelse. Efterlad sløret i begge ender for at muliggøre justeringer i den nøjagtige placering af hver enhed. Placer kablet på en sådan måde, at det ikke bliver trængt på, kinket eller på anden måde fysisk beskadiget under almindelig brug.

3.

Tilslut Cat5-kablet til begge enheder. De fleste Ethernet-enheder har en lille lysdiode nær det stik, der lyser ved en vellykket forbindelse til en anden enhed. Kontrollér disse lamper for at kontrollere, at dit kabel er tilsluttet.

Tips og advarsler

  • Hvis forbindelsesindikatorlamperne ikke lyser, prøv et andet kabel; Cat5-kablet kan nemt blive beskadiget.
  • Brug forskellige kabelfarver til forskellige enheder til nemt at bestemme hvilket kabel der går.
  • Cat5-kablet kan være skrøbeligt. Undgå at bøje kablet med skarpe vinkler, strække det stramt, trække på det, rullestole over det eller på anden måde beskadige det.
  • Ethernet er et sæt relaterede tekniske standarder for fysisk at forbinde computere til et netværk. Netværkscomputere kan så kommunikere med hinanden ved at udveksle data via netværket. I dag er Ethernet-netværk mest almindeligt bygget ved hjælp af såkaldt 'cat5' -kabel, som slutter i stik, der ligner store telefonstik. Enheder kaldet 'hubs', 'switches' og 'routers' tjener som centrale udvekslinger for at tillade mere end to computere at kommunikere med hinanden, hvilket gør det muligt at opbygge komplicerede netværk.