Sådan opretter du ruter på Cisco Routers

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut Cisco-seriekablet til computeren, så den anden ende i konsolporten på routeren.

2.

Åbn terminalprogram (såsom Hyperterminal eller Putty til Windows-computere eller Minicom til Linux-computere) og konfigurere terminalprogrammet til adgang til den serielle port, der er tilsluttet routeren. Konfigurer indstillingerne for terminalprogramsession for 9600 baud eller bps og flowstyring af 'None' (efterladt alle andre indstillinger som standard). Tryk flere gange på 'Enter' -tasten. Cisco-kommandoprompten skal vises.

3.

Indtast adgangskoden, hvis det ønskes, for at få adgang til kommandolinjens grænseflade. Skriv 'aktiver'. Tryk på 'Enter'. Indtast adgangskoden til routeren, hvis det ønskes. Skriv 'config t.' Tryk på 'Enter'. Skriv 'ip-vejledning a.a.a.a bc.c.c.c' og erstat 'a.a.a.a' med netværksadressen; erstatte 'b.b.b.b' med subnetmasken; og erstat 'cccc' med gatewayen eller den næste hoprouteradresse for netværket, så routeren kan videresende trafik til det valgte destinationsnetværk.

4.

Tryk på 'Enter' nøgle. Skriv 'exit' og tryk på 'Enter' tasten. Skriv 'copy running-config startup-config' for at gemme den statiske rute i routerens opstartskonfiguration. Skriv 'exit' og tryk på 'Enter' -tasten.

Cisco-routere understøtter et stort antal protokoller, der korrekt aktiveres, automatisk indtaster ruter til hver router på netværket for at håndtere videresendelse mellem netværk. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at konfigurere statiske ruter, f.eks. Når du konfigurerer et bredt netværk (WAN).